Kalatoitude retseptid

Pastavorm kala ja krevettidega 

Heivi Peterson, 22. oktoober 2012, 07:18
Pasta kala ja krevettidegaFoto: Rene Riisalu
Maitsvat ja lihtsalt valmistatavat pastarooga sobib väga hästi serveerida pidulikuks õhtusöögiks.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
450 g Suitsukala (puhastatud, tükeldatud)
115 g Kooritud krevett
115 g Kalafilee (värske valge kala, forell, lõhe jne)
1 tk Sidrun (värskelt pressitud mahl)
225 g Pastatooted
50 g Riivjuust
Sool
Must pipar
KASTE
4 spl Või
3 tk Porrulauk (valge osa, õhukeseks viilutatud)
6 spl Nisujahu
6 dl Piim
2 spl Mesi
200 g Mozzarella (tükeldatud)

Valmistamine
1. Keeda pasta poolpehmeks (al dente).2. Pane kala ja krevetid suurde kaussi. Maitsesta pipra ja sidrunimahlaga. Pane kastme valmistamise ajaks kõrvale.3. Sulata või madalal kuumusel. Lisa porru ja hauta aeg-ajalt segades umbes 8 minutit, kuni porru pehmeneb. Lisa jahu ja keeda umbes 1 minut. Lisa nii palju piima, et kaste oleks parajalt paks ja kreemjas. Sega sisse mesi ja riivitud mozzarella ning keeda kastet veel 3 minutit.4. Tõsta kastrul tulelt ning sega kastmesse maitsestatud kala ja krevetid.5. Kata kuumuskindla ahjuvormi põhi poolega kastmekogusest.6. Puista peale eelnevalt keedetud pasta.7. Kata ülejäänud kastmega.8. Puista peale riivjuust.9. Küpseta 180ºC juures 30 minutit.SOOVITUS:Kui soovid teha siidrikastet, asenda porru kahe šalottsibulaga, piim 3 dl siidri ja 3 dl 35% koorega ning mesi 1 sl sinepiga. Porru asemel võid kasutada apteegitillimugulat.