Linnuliha retseptid

Vanaema ahjuroog 

Hele-Mai Alamaa, 15. oktoober 2012, 06:18
Vanaema ahjuroogFoto: Hele-Mai Alamaa
Oleks hea, kui sul oleks kusagilt võimalik hankida just neid õigeid sibulõunu. Pane pann kohe tulele. Häda korral käivad ka muud väikesed ja hapukad Eesti õunad.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
500 - 600 g Kanakoib
Sool
Must pipar
Karri
500 g Kartul
500 g Õun (näiteks sibulõun)
2 tk Porgand
Õli
200 g Hapukoor

Valmistamine
Määri kanatükid soola, pipra ja karripulbriga kokku. Pese kartulid korralikult ja lõika pooleks, suuremad neljaks. Kaabi porgandid. Aseta kõik sügavamasse ahjuvormi. Raputa kartulite peale soola ja sirista kõik õliga üle. Soojenda ahi 200 kraadini ja pista vorm ahju. Kokku küpseta umbes tund aega. Kui kana ja kartulid on juba jumekad ja peaaegu pehmed, lisa sibulõunad. Sabad jäta külge, nii on neid mõnus ampsata. Natuke vett võiks ka küpsemise ajal panna. Kui kõik tundub valmis, sortsuta peale hapukoor ja pista nii kümneks minutiks veel ahju. Kui ei taha koort kuumutada, võid seda ka külmalt kõrvale serveerida. Midagi söödavat leiab siit pannilt ikka: kellele kana, kellele porgandid, õunad või kartulid.