Lihtne hiina lihapadaFoto: Jaan Heinmaa
Lõunasöögi retseptid
8. oktoober 2012, 06:33

Magushapu hiina lihapada

Pajaroog hiina köögi austajaile! Kui armastad magusteravaid roogi, lisa ka tšillit, kui mitte, jäta lisamata. Pane riis tulele hetk enne roa tegema hakkamist, siis valmivad lisand ja lihapada samal ajal.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
500 g Seafilee
1 tk Porrulauk
3 spl Õli
2 spl Fariinsuhkur
4 spl Hiina sojakaste
4 spl Vesi
1 spl Valge veini äädikas
1 väiksem kaun Tšilli
SERVEERIMISEKS
Riis (keedetud)
Koriander

Valmistamine
Tükelda liha 0,5 cm laiusteks ja 5 cm pikkusteks ribadeks. Pruunista liharibad pannil õlis, lisa fariinsuhkur, sojakaste, vesi ja äädikas. Alanda kuumust ning lase 5–10 minutit kaane all podiseda. Lisa ribadeks lõigatud porru ja kuumuta veel 5 minutit. Serveeri riisi ja hakitud koriandriga.