Kreooli pajaroogFoto: Jaan Heinmaa
Ameerika köök
8. oktoober 2012, 06:32

Kreooli pajaroog

Põnev, maitserikas pajaroog, millel on hea lasta külmal ja kõledal sügisõhtul pliidil podiseda. Sealihaga pajaroale lisavad mõnusat mekki suitsumaitselised peened kabanossivorstikesed, oliivid ja marineeritud kurgid.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1 tk (700 g) Seafilee
2 - 3 tk Kabanoss-vorstikesed
1 tk Sibul
2 tk Paprika (eri värvi)
2 - 3 spl Õli
2 dl Puljong
2 dl Rõõsk koor 35%-line
2 dl Kornišon (marineeritud)
2 dl Oliivid (rohelised)
Basiilik (värske)
Sool
Must pipar

Valmistamine
Puhasta filee. Lõika liha 2 cm laiusteks viiludeks ja need omakorda pooleks. Viiluta vorstid. Haki sibul ja tükelda paprikad. Kuumuta pannil õli ning pruunista seal filee- ja vorstitükid. Lisa sibul ja paprika, pruunista ka neid mõni minut. Kalla peale puljong ja koor, lase vaiksel tulel 10 minutit haududa. Maitsesta soola-pipraga. Lõika kurgid tükkideks. Lisa kurgid ja oliivid patta ning kuumuta kõik koos läbi. Sega hulka ka hakitud basiilik või till ja serveeri kartulite või riisiga.