Klassikalised kapsarullidFoto: Jaan Heinmaa
Lõunasöögi retseptid
8. oktoober 2012, 06:31

Klassikalised kapsarullid

Kapsarulle armastavad nii lapsed kui vanavanemad.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 kg Valge peakapsas
1 dl Riis
1 tk Sibul
300 g Hakkliha
1 spl Õli
1 spl Siirup
Aedtill
Sool
Must pipar
PEALE
2 spl Või
Siirup

Valmistamine
Lõika kapsajuurikas lühikeseks ja pane kapsapea suurde potti soolaga maitsestatud vette keema. Eralda pealmised lehed sedamööda, kuidas need pehmenema hakkavad. Nõruta lehed ja lõika paksud rootsukohad õhemaks. Keeda riis soolaga maitsestaud vees pehmeks. Kuumuta pannil õli ja prae seal hakitud sibul ning hakkliha. Maitsesta soola, msuta pipra ja siirupiga. Sega juurde soovi korral hakitud till. Tõsta 1 spl täidist kapsalehele, tõsta küljed täidise peale kokku ja keera rulli. Valmistagi nii kõik rullid, aseta need võitatud ahjuvormi, kata võitükikestega, nirista rullidele veel veidi siirupit, vala vormi põhjale veidi keevat vett ja küpseta 175 kraadises ahjus 45 minutit.