Kõrvitsasupp brõnsa-hakklihafrikadellidegaFoto: Jaan Heinmaa
Lõunasöögi retseptid
8. oktoober 2012, 06:29

Kõrvitsasupp brõnsa-hakklihafrikadellidega

Kõrvitsast ja brõnsaga täidetud frikadellidest kodune supp sobib kogu perele.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
500 g Kõrvits
400 g Kartul
1 tk Porrulauk
1 tk Paprika
2 spl Või
1.2 - 1.5 l Puljong (köögivilja)
FRIKADELLID
200 g Brõnsa juust
200 g Hakkliha
1 spl Sinep
1 tk Muna
4 spl Riivsai
Sool
Must pipar

Valmistamine
Lõika kõrvitsa sisu väikesteks kuubikuteks. Koori kartulid ja lõika samuti kuubikuteks. Viiluta porru. Poolita paprika, eemalda seemned ja lõika paprika kuubikuteks. Sulata või kastruli põhjas ning pruunista selles kõrvitsakuubikud, porru-ja paprikaviilud. Vala peale puljong, kata kaanega ja keeda nõrgal kuumusel 10 minutit.Frikadellide tegemiseks murenda brõnsa ning sega hakkliha, sinepi, muna ja riivsaiaga. Seda on hea teha kahvliga. Maitsesta soola ja pipraga. Vormi pallikesed ja tõsta supisse. Lisa kartulikuubikud. Keeda keskmisel kuumusel, kuni kartulid on pehmed. Viimistle maitset soolaga.