Koorene hapukapsahautis põdrahakklihagaFoto: Jaan Heinmaa
2. oktoober 2012, 12:45
Koorene hapukapsahautis põdrahakklihaga
Värskekapsa-hakklihahautis
on üsna tuntud kodune roog.
Samamoodi saab aga kasutada
ka hapukapsast. Kellel
põdrahakkliha pole, võib võtta
muud uluki- või siis veisehakkliha.
Täidlust lisab koor, millest
moodustub mõnus kaste. Loomulikult
võib lisada vastavalt
võimalusele ja soovile veel
erinevaid teemakohaseid lisandeid,
nagu seeni, marju, ürte,
pähkleid jne. See siin on aga
n-ö baasretsept.
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
Koostisosad
400 g Põdrahakkliha
2 tk Sibul
Õli (praadimiseks)
400 g Hapukapsas
200 g Hapukoor
Sool
Must pipar
Suhkur
Tüümian
Valmistamine
Pane hapukapsas vähese veega keema. Puhasta sibul, haki peeneks ja kuumuta pannil väheses õlis klaasjaks. Lisa hakkliha ja prae vahetevahel segades pruuniks. Maitsesta soola ja pipraga.Lisa hakkliha kapsale ja hauta tasasel tulel kaane all, kuni kapsas on sobivalt pehme. Lisa siis hapukoor ja kuumuta ilma kaaneta keetes läbi. Maitsesta soola, pipra ja ka suhkruga. Serveeri keedukartulitega.
Kommentaarid (0)