Itaalia köök

Tosca-kattega õunakook kamabiskviidil 

Kristel Vokk, 8. oktoober 2012, 06:27
Tosca-kattega õunakook kamabiskviidil Kristel Vokk
Kamane põhi, kreemine täidis, sügisesed hapud õunad ja krõmpsuv pähklikate – kas need kõik ei tundu kui ideaalne kooslus koogis? Just seda see kook ongi. Soovitan koogis kasutada kodumaiseid hapukamaid õunu.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
KAMABISKVIIT
2 tk Muna
0.5 dl Suhkur
1 spl Nisujahu
0.25 tl Kartulijahu
2.5 spl Kamajahu
0.25 tl Küpsetuspulber
TÄIDIS
500 g Ricotta-kohupiim
200 g Toorjuust (maitsestamata)
1 tk Muna
2 dl Piim
1 pakk Vanillikastmepulber
0.5 tk Sidrun (värskelt pressitud mahl)
0.5 dl Suhkur
300 g Õun (puhastatud ja kooritud)
TOSCA-KATE
80 g Või
0.5 dl Suhkur
30 g Mandlilaastud
30 g Harilik sarapuupähkel
30 g Mandlid (purustatud)
2 spl Nisujahu
1.5 dl Rõõsk koor 35%-line

Valmistamine
1. Kamabiskviidi valmistamiseks vahusta munad ja suhkur tugevaks heledaks vahuks. Sega omavahel kamajahu, nisujahu, tärklis ja küpsetuspulber. Sõelu ettevaatlikult vahustatud munaga ning vala küpsetuspaberiga kaetud 24-cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 220C juures umbes 5 minutit või kuni pealispind on kuldpruun. Alanda ahju kuumus 180C-ni ja küpseta, kuni biskviit katsudes vetrub. Jahuta biskviit täielikult maha ning eemalda paberi küljest.2. Täidise jaoks vahusta toasoe toorjuust ja ricotta-kohupiimapasta ühtlaseks. Lisa vahustamata muna, suhkur ja sidruni mahl. Sega piim vaniljekastmepulbriga ühtlaseks ning jäta 5 minutiks seisma. Sega viimasena toorjuustu ja ricotta-segu hulka.3. Koori, puhasta ja tükelda õunad.4.Vala jahtunud kamabiskviidile täidis ning jaota peale tükeldatud õunad. Küpseta 180C ahjus 25 minutit. 5. Samal ajal kui kook küpseb, valmista tosca-kate. Selleks sulata või ja suhkur. Lisa vahukoor jahu, mandlilaastud, sarapuupähklid ja purustatud mandlid. Kuumuta mõni minut pidevalt segades. Jaota kattemass ühtlaselt õuntele ning küpseta 180C ahjus 10-15 minutit või kuni kate on muutunud kuldseks. Jahuta kook täielikult maha, kuid soovitan seda süüa järgmisel päeval külmikust võetuna.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee