Itaalia köök

Täidetud teokarbid tomatikastmega 

Kristel Vokk, 1. oktoober 2012 09:18
Täidetud teokarbid tomatikastmegaFoto: Kristel Vokk
Peas on juba ammu keerlenud mõte valmistada täidetud pastat tomatikastmega, Mõeldud, tehtud. Seda enam, et kapis olid olemas tomatidid ja seller, endal piisavalt aega ning mis kõige tähtsam - meeles mõlkumas suur pastaisu.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
TOMATIKASTE
1.5 kg Tomat (hästi küpsed)
1 vars Varsseller
1 tk Porgand
1 tk Sibul
8 lehte Basiilik (värske)
TÄIDIS
500 g Ricotta-kohupiim
250 g Mozzarella
2.5 dl Parmesan (riivitud)
1 tk Muna
100 g Serrano sink
Sool
Must pipar
500 g Pastatooted (suured teokarbid)

Valmistamine
1. Valmista tomatikaste. Selleks haki tomatid, varsseller, porgand, sibul ja basiilik. Kuumuta keskmisel kuumusel kõrge äärega pannil või potis kaane all, kuni segu muutub ühtlaseks. Sega aeg-ajalt ning maitsesta soola ja pipraga. Eemalda kaas ning kuumuta keskmisel kuumusel, kuni kaste pakseneb. See võtab veidi aega. Maitsesta pisut suhkruga, see taskaalustab tomati happesust.
2. Keeda soolaga maitsestatud vees pastat 3-4 minutit vähem kui pakil kirjas. Kurna ning tõsta kõrvale.
3. Sega kokku ricotta-kohupiim, riivitud parmesan ja pool mozzarella kogusest. Haki serrano sink ja sega kokku lahtiklopitud munaga. Maitsesta segu soola ja pipraga ning täida poolküpsed teokarbid täidisega.
4. Kata ahjunõu põhi tomatikastmega, lisa täidetud teokarbid ning kata ülejäänud tomatikastmega. Riputa peale ülejäänud mozzarella ning küpseta 180C juures 30 minutit. Serveeri kohe.