Eesti köök

Köögiviljasupp pasta ja parmesaniga 

Lia Virkus, 6. november 2012 04:58
Köögiviljasupp pasta ja parmesanigaFoto: Jaan Heinmaa
Supp, kus lusikas lausa püsti püsib.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
Suitsuliha või
200 g Sink
3 spl Õli
2 tk Sibul
2 küünt Küüslauk
1.5 l Puljong
2 dl Porgand (kuubikuteks tükeldatud)
2 tk Kartul (kuubikuteks tükeldatud)
2 dl Kaalikas (kuubikuteks tükeldatud)
100 g Valge peakapsas (ribadeks tükeldatud)
0.5 tl Majoraan
0.5 tl Tüümian
75 g Pastatooted (makaronid, nuudlid või muu)
2 spl Tomatipasta
400 g Valged oad tomatikastmes
Sool
Must pipar
SERVEERIMISEKS
Petersell (hakitud)
Harilik pune
Parmesan v. muu kõva juust

Valmistamine
Lõika suitsuliha väikesteks kuubikuteks, haki sibulad ja küüslauguküüned. Kuumuta kastruli
põhjas õlis mõned minutid sibulat ja küüslauku. Pane juurde suitsuliha ning pruunista veel. Lisa puljong, juurviljad, kapsas, tomatipasta, majoraan ja tüümian. Kuumuta supp keemiseni ning lisa pasta (näiteks makaronid). Keeda umbes 12 minutit. Lisa oad ja keeda veel 2–3 minutit. Maitsesta soola-pipraga ning sega hulka ürdid. Serveerimisel riivi peale laiad laastud parmesani.