Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
Koostisosad
TAINAS
5 dl Piim
50 g Presspärm
2 dl Suhkur
1 tk Muna
1 tl Sool
16 dl (umbes) Nisujahu
2 dl Porgand (riivitud)
150 g Või
TÄIDIS
3 dl Porgand (riivitud)
100 g Või
2 dl Fariinsuhkur
2 spl Kaneel (jahvatatud)
MÄÄRIMISEKS
1 tk Muna
GLASUUR
100 g Toorjuust (maitsestamata)
1 dl Tuhksuhkur
Valmistamine
Lahusta pärm käesoojas piimas, lisa suhkur, sool ja muna. Riivi porgand ja sega koos jahuga taina hulka. Lisa vähehaaval toasoe või ning sõtku ühtlaseks tainaks. Lase kerkida rätiku all 1 tund. Sega täidiseks sulatatud või, peenelt riivitud porgand, fariinsuhkur ja kaneel. Rulli tainas jahusel laual nelinurgaks ja laota täidis peale. Keera rulli ja vormi kringliks või rõngaks. Lase rätiku all veel 30 minutit kerkida. Määri lahtiklopitud munaga ja küpseta 180kraadises ahjus 45–60 minutit ehk kuni kringel on läbi küpsenud. Lase jahtuda. Sega sulatatud juustust ja tuhksuhkrust kokku glasuur ning nirista kringlile.
Kogus 10-12 inimesele.
Kommentaarid (0)