Küpsetised

Porgandikringel 

Lia Virkus, 24. september 2012, 06:34
PorgandikringelFoto: Jaan Heinmaa
Porgandikiringel maitseb mahedalt. Kes magusaisust võitu ei saa, saab kringli magusamaks glasuuriga.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
TAINAS
5 dl Piim
50 g Presspärm
2 dl Suhkur
1 tk Muna
1 tl Sool
16 dl (umbes) Nisujahu
2 dl Porgand (riivitud)
150 g Või
TÄIDIS
3 dl Porgand (riivitud)
100 g Või
2 dl Fariinsuhkur
2 spl Kaneel (jahvatatud)
MÄÄRIMISEKS
1 tk Muna
GLASUUR
100 g Toorjuust (maitsestamata)
1 dl Tuhksuhkur

Valmistamine
Lahusta pärm käesoojas piimas, lisa suhkur, sool ja muna. Riivi porgand ja sega koos jahuga taina hulka. Lisa vähehaaval toasoe või ning sõtku ühtlaseks tainaks. Lase kerkida rätiku all 1 tund. Sega täidiseks sulatatud või, peenelt riivitud porgand, fariinsuhkur ja kaneel. Rulli tainas jahusel laual nelinurgaks ja laota täidis peale. Keera rulli ja vormi kringliks või rõngaks. Lase rätiku all veel 30 minutit kerkida. Määri lahtiklopitud munaga ja küpseta 180kraadises ahjus 45–60 minutit ehk kuni kringel on läbi küpsenud. Lase jahtuda. Sega sulatatud juustust ja tuhksuhkrust kokku glasuur ning nirista kringlile.
Kogus 10-12 inimesele.