PorgandikookFoto: Hele-Mai Alamaa
Küpsetised
24. september 2012, 06:33

Porgandikook, kus millegagi pole koonerdatud

See kook on lihtsalt jumalik. Ja tundub ka kuidagi tummiselt tervislik. Kõht saab igal juhul täis.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
150 g Või
3 dl Nisujahu
3 tk Muna
4 dl Porgand (peenelt riivitud)
1 tk Banaan
1 tk Sidrun
2.5 dl Pruun suhkur
2 tl Küpsetuspulber
2 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
1 tl Muskaatpähkel (jahvatatud)
2 tl Kaneel (jahvatatud)
2 tl Ingver (värskelt riivitud)
2 dl Kreeka pähkel (puhastatud, hakitud)
2 dl Rosinad
GLASUUR
200 g Toorjuust
50 g Või
2 spl Tuhksuhkur
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
0.5 tk Sidrun

Valmistamine
Sulata või. Vahusta munad suhkruga. Vajuta banaan kahvliga katki. Võta porgand ja ingver, sega kõik omavahel. Teise kaussi sõelu jahu, küpsetuspulber, kuivad maitseained. Nüüd kalla kõik läbisegi. Lisa veel rosinad ja pähklid. Riivi sidrunikoor ja pigista sidrunimahl. Kalla küpsetuspaberiga vooderdatud vormi. Eks ta kerkib ka. See kogus on just paras kahe keeksivormi tarvis. Soojenda ahi 190 kraadini ja 40 minutit peaks olema hea aeg.Samal ajal vahusta toasoe toorjuust ja või, lisa suhkrud ja maitse järgi sidrunimahla. Glasuuri saab koogile kanda kahjuks alles pärast selle täielikku jahtumist. Katsuge ära kannatada.Kogus 8 lõiku.