Eesti köök

Porgandi-fetajuustusvorm 

Pille Enden, 24. september 2012, 06:32
Porgandi-fetajuustuvormFoto: Jaan Heinmaa
Justkui tort, aga hoopis soolane. Selline üllatus võib kaunistada külmlauda. Roa kaunistus tuleb efektsem, kui katad selle želeega. Aga saab ka ilma. Vorm sobib suurepäraselt taimetoitlase pidulauale.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
Valmistusaeg 40 min + küpseb 1 tund

Koostisosad
1 kg Porgand
6 tk Muna
6 spl Kartulijahu
200 g Feta juust
1 dl Pärlsibul (marineeritud)
1 dl Oliivid (mustad)
Sool
Must pipar
Muskaatpähkel (jahvatatud)

Valmistamine
Koori ja tükelda porgandid. Keeda väheses vees pehmeks ja püreeri. Jahuta. Klopi ükshaaval hulka munad. Sõelu juurde kartulitärklis. Lisa fetakuubikud, sibulad ja viilutatud oliivid. Maitsesta segu soola, pipra ja muskaatpähkliga. Vala mass võiga määritud 22 cm lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 150-kraadises ahjus 1 tund. Jahuta ja kaunista füüsalite, pärlsibulate, päikesekuivatatud tomatite ja petersellilehtedega. Soovi korral nirista peale tordiželeed.Kogus 8 lõiku.