Riisivorm porgandi ja õuntegaFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
24. september 2012, 06:32

Magus riisivorm porgandi ja õunaga

Tervislikku magusrooga võid serveerida marjakastme või kisselliga, aga soojalt serveerides on see maitsev ka lisanditeta.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min
Valmistusaeg 50 min + küpseb 30 min

Koostisosad
3 dl Pudruriis
6 dl Vesi
5 - 6 dl Piim
3 tk Porgand
3 tk Õun
50 g Või
1.5 dl Suhkur
3 tk Muna
200 g Kohupiim
1 spl Vanill- või vanilliinsuhkur
100 g Rosinad
Sool

Valmistamine
Pese riis, vala peale külm vesi ja kuumuta keemiseni. Lase vaikselt keeda, kuni vesi on riisisse imendunud. Kalla peale piim, lisa näpuotsaga soola ja keda riis pehmeks, umbes 35 minutit. Koori porgandid ja riivi jämeda riiviga. Koori õunad, poolita, eemalda südamik ja lõika õunatükid väikesteks kuubikuteks. Eralda munakollased ja -valged. Sega riisi hulka sulatatud või, suhkur, munakollased, vanillsuhkur, kohupiim, riivitud porgand, rosinad ja õunatükid. Sega läbi. Kuumuta ahi 200 kraadini. Vahusta munavalged ja sega pudrusse. Tõsta segu võiga määritud vormi. Küpseta 30 minutit.