Magus riisivorm porgandi ja õunaga
Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min
Valmistusaeg 50 min + küpseb 30 min
Koostisosad
3 dl Pudruriis
6 dl Vesi
5 - 6 dl Piim
3 tk Porgand
3 tk Õun
50 g Või
1.5 dl Suhkur
3 tk Muna
200 g Kohupiim
1 spl Vanill- või vanilliinsuhkur
100 g Rosinad
Sool
Valmistamine
Pese riis, vala peale külm vesi ja kuumuta keemiseni. Lase vaikselt keeda, kuni vesi on riisisse imendunud. Kalla peale piim, lisa näpuotsaga soola ja keda riis pehmeks, umbes 35 minutit. Koori porgandid ja riivi jämeda riiviga. Koori õunad, poolita, eemalda südamik ja lõika õunatükid väikesteks kuubikuteks. Eralda munakollased ja -valged. Sega riisi hulka sulatatud või, suhkur, munakollased, vanillsuhkur, kohupiim, riivitud porgand, rosinad ja õunatükid. Sega läbi. Kuumuta ahi 200 kraadini. Vahusta munavalged ja sega pudrusse. Tõsta segu võiga määritud vormi. Küpseta 30 minutit.
Kommentaarid (0)