Kalatoitude retseptid

Hõbeheigivorm tüümianiga 

Heivi Peterson, 24. september 2012, 06:28
Hõbeheigivorm Rene Riisalu
Hõrgutav kalaroog, mille saad muuta pidulikumaks veiniga maitsestades. Lahja kala ja vitamiinirikkad köögiviljad teevad sellest toitva ja maitsva õhtusöögi.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
+ 25 minutit küpsetamiseks

Koostisosad
2 spl Oliiviõli
2 tk Sibul (suur)
3 küünt Küüslauk
2 tk Suvikõrvits
3 spl Tüümian
4 tk Hõbeheigifilee (või muu valge kala)
100 g Riivjuust
4 tk Muna
3 dl Piim
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Kuumuta oliiviõli pannil. Lisa ratasteks lõigatud sibul ja hakitud küüslauk, sega ja kuumuta pisut.
2. Viiluta suvikõrvits kõigepealt pikkupidi viiludeks ja lõika siis ristipidi tikkudeks.
3. Pane pannile sibula ja küüslaugu juurde ning pruunista umbes 5 minutit, kuni suvikõrvits on kergelt pruunikas. Sega ja võta pann tulelt. Tõsta pool sibula-suvikõrvitsasegust kuumuskindla ahjuvormi põhja.
4. Puista üle värske tüümianiga
5. Puista peale riivjuust.
6. Kata hõbeheigifileega.
7. Pane peale ülejäänud sibula-suvikõrvitsasegu.
8. Klopi munad lahti, lisa piim ja sega. Maitsesta soola ja pipraga ning vala ettevaatlikult vormi.
9. Küpseta 180ºC juures 20–25 minutit, kuni roog on kuldpruun. Serveeri kuumalt.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee