Küpsetised

Pohla-kaerakook 

Lia Virkus, 17. september 2012, 06:31
Pohla-kaerakookFoto: Jaan Heinmaa
Magusa kaerakatte ja hapuka pohla-kohupiimatäidisega kook on kõige parem täiesti jahtunult. See kook läheb seistes aina paremaks.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min
+ küpsetamiseks 1 tund

Koostisosad
TAINAS
150 g Või
1.5 dl Suhkur
2 tk Muna
2.5 dl Nisujahu
1 dl Kartulijahu
1 tl Kardemon
2 tl Küpsetuspulber
1 dl Piim
TÄIDIS
250 g Kohupiim
1 spl Sidrunimahl
1 tk Muna
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
1 dl Suhkur
250 g Pohl
KATE
100 g Või
1 dl Suhkur
2.5 dl Kaerahelbed
1 dl Piim
2 tl Nisujahu
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur

Valmistamine
Vahusta toasoe või suhkruga. Klopi ühekaupa hulka munad. Sega omavahel kuivained ja lisa tainale. Vala juurde piim ja sega ühtlaseks massiks. Kata 26 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Tõsta pool tainakogusest vormi. Sega omavahel kõik täidise komponendid. Vala täidis vormi ja kata ülejäänud tainaga. Küpseta 180kraadises ahjus 30 minutit. Katte valmistamiseks sulata kastrulis või, lisa suhkur, kaerahelbed, piim ja jahu. Sega hoolega läbi. Lase segul keema tõusta ja lisa seejärel vanillsuhkur. Laota segu ühtlase kihina koogile ja küpseta veel 30 minutit.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee