Eesti köök

Muretainas hapukoorega 

Eva Palu, 17. september 2012, 06:27
Kiirelt valmiv muretainas, mis on vähese jahu sisalduse tõttu suhteliselt õrn ja õhuline. Kuna see muretainas ei ole nii tugev, võib see liiga õhukeseks rullituna ahjus kergesti mureneda. Sellest kogusest saab umbes 350 g tainast. Kui tainast jääb üle, jäta see külmikusse kilekoti sisse järgmist pirukategu ootama. Taigen säilib ca 2 nädalat.

Koostisosad
150 g Nisujahu
100 g Või
100 g Hapukoor
0.5 tl Sool

Valmistamine
Haki külmkapikülm või ja näpi see nisujahu-soola segu sisse. Kui on moodustunud purulaadne segu, lisa hapukoor ja mätsi ühtlaseks tainaks. Pane kilekotti ja aseta paariks tunniks külmkappi.
NÄIDE:
Mahlane kartulipirukas

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee