Taimetoidu retseptid

Muretainas juustuga 

Eva Palu, 17. september 2012, 06:26
Juust muudab muretaina eriliselt hõrguks ja krõbedaks. See tainas sobib eriti hästi just pirukapõhjadeks, sest põhi jääb üsna tugev. Veiniäädika tõttu on tulemus pisut kihiline ja meenutab pool-lehttainast. Rullides jälgi, et lased tainal pigem ise venida, ega venita seda jõuga – vastasel juhul kahaneb see soovitust mõnevõrra väiksemaks. Juustuks kasuta mõnd kõvemat, aga mitte väga pikantset või küpset juustu. Näiteks Valio punase pakendi Gouda on hea, must Gouda on liiga küps.

Koostisosad
300 g Nisujahu
130 g Või
80 g Riivjuust
1.5 tl Valge veini äädikas
85 ml Vesi (külm)

Valmistamine
Haki külmkapikülm või ja jäta see 5 minutiks toatemperatuurile soojenema, et või oleks paremini töödeldav. Riivi juust. Sega kokku jääkülm vesi ja veiniäädikas. Pane võitükid ja juust jahu sisse ning näpi need omavahel segamini. Kui omad köögikombaini, sega või ja jahu köögikombainis. Kui moodustunud on puru-laadne segu, nirista juurde vedelik ja mätsi tainas ühtlaseks. Mässi tainas kilekotti ja aseta paariks tunniks külmkappi tõmbuma. Kogus 600 g.
VAATA RETSEPTI:
Kukeseene-suvikõrvitsa pirukad