Köögivilja-seene plaadipirukasFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
17. september 2012, 06:23

Köögivilja-seene plaadipirukas

Suve lõpus ja sügisel valmista seda hõrku pärmitainal seenepirukat kukeseente või puravikega, muul ajal võid kasutada šampinjone. Plaadipirukas maitseb kõige paremini ahjusoojalt.

Koostisosad
25 g Pärm
0.5 tl Sool
Suhkur
3 dl Vesi (käesoe)
7 dl Nisujahu
3 spl Õli
KATE
1 tk Sibul
2 - 3 küünt Küüslauk
2 tk Paprika
2 vart Seller
2 tk Porgand
Kukeseen või
Puravik või
300 g Austerservik
3 spl Õli (praadimiseks)
Basiilik (värske) või
1 peotäis Harilik pune
5 tk Tomat
150 g Riivjuust
Sool
Must pipar

Valmistamine
Hõõru pärm soola ja suhkruga vedelaks. Lisa leige vesi, jahu ja õli ning sõtku seni, kuni tainas lööb kausi servadest lahti. Kata rätiga ja jäta pooleks tunniks sooja kohta kerkima. Vajuta kerkinud tainas alla, sõtku jahusel laual läbi ning rulli küpsetuspaberil plaadisuuruseks nelinurgaks. Tõsta koos paberiga ahjuplaadile. Haki sibul ja küüslauguküüned, tükelda paprikad, sellerivarred ja seened. Riivi jämedalt porgandid. Kuumuta köögivilju õlis 5–10 minutit pidevalt segades. Maitsesta segu soola-pipraga ja tõsta tainale, jättes ääred 1 cm laiuselt vabaks. Raputa peale hakitud värsket basiilikut või punet (nende puudumisel kuivatatud ürti). Kata tomativiiludega ja puista üle riivitud juustuga. Küpseta 200° juures 30 minutit.
Kogus 10 lõiku.