Viigimarja-porgandi-õunastruudelFoto: Siim Vahur
Saksamaa köök
17. september 2012, 06:23

Viigimarja-porgandi-õunastruudel

Minu üks lemmikuid köögis on kuivatatud viigimari. Oma mesise maitse ja seemnerohke tekstuuri poolest sobib see nii soolastesse kui ka magusatesse roogadesse. Sügisel saab see struudel eriti hea.

Koostisosad
500 g Lehttainas
1 dl Tume siirup
50 g Või
4 - 5 tk Viigimari (kuivatatud)
2 tk Porgand
2 - 3 tk Õun
Õunamahl või vesi (vajadusel)
100 g Või
2 dl Riivsai
0.5 dl Mandlipuru (soovi korral)

Valmistamine
1. Haki porgandid tillukesteks kuubikuteks või riivi jämedama riiviga. Viiluta viigimarjad, eemaldades kindlasti marjade kõvad varreotsad, sest hamba alla sattudes on need üsna halvaks üllatuseks. Haki õunad kuubikuteks.
2. Vala pannile tume suhkrusiirup ning 50 g võid ja puista kohe juurde ka porganditükid. Sega neid pidevalt, lisa viigimarjad ning õunad. Kui tundub, et segu kipub põhja jääma, võid lisada natuke õunamahla või vett. Kui porgand on poolpehme, võid kuulutada täidise valminuks. Tühjenda pannitäis mõnda kaussi ja puhasta pann.
3. Sulata pannil 100 g võid ja vala üle riivsaiaga. Kui soovid, lisa mandlipuru ja riivitud sidrunikoor. Pruunista pisut ja vala saiapuru juba lahti rullitud tainale. Määri korralikult laiali. Seejärel tõsta täidis ühele poolele ja voldi teine tainapool täidisele peale. Klammerda ser vad kahvliga kinni ning määri pealt muna ja sulavõi seguga. Pane 200 ºC ahju ligi pooleks tunniks või kuni struudel on pealt kuldpruun.

SOOVITUS:
Kui eelistad valmistada struudli jaoks taina ise, vaata retsepti siit.