Tagurpidikook jõhvikatega
Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min
Koostisosad
250 g Jõhvikas
1 dl Suhkur
70 g Või
1 tl Kaneel (jahvatatud)
TAINAS
100 g Või (toasoe)
1.5 dl Suhkur
2 tk Muna
75 g Hapukoor
2.5 dl Nisujahu
0.5 tl Kaneel (jahvatatud)
0.5 tl Nelk
0.5 tl Ingver (kuivatud, pulber)
1 tl Küpsetuspulber
Valmistamine
Pane paksupõhjalisele pannile 1 dl suhkru ja 1 tl kaneeli segu. Kuumuta keskmisel kuumusel, kuni suhkur on sulanud. Ära sega, vaid liiguta panni, et suhkur ühtlaselt sulaks. Kui suhkur on sulanud, lisa tükeldatud või ja sega, kuni ka see on sulanud. Lisa jõhvikad ja kuumuta segu madalal kuumusel mõned minutid. Tõsta jahtuma, kui jõhvikad on poolpehmed.Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa ühekaupa munad, vahustades tainast uuesti ja uuesti ühtlaseks. Lisa nüüd ka hapukoor ja sega kõik läbi. Sega omavahel kuiv- ja maitseained ning lisa tainale. Sega võimalikult lühidalt ühtlaseks.Määri paksult võiga 22 cm-se läbimõõduga koogivorm, mis ei ole lahtikäiv. Lahtikäivast vormist niriseb siirup välja. Tõsta jõhvikad koogivormi, üleliigne siirup jäta järele. Tõsta tainas jõhvikakihi peale lusikatäite kaupa nii, et kogu jõhvikakiht saaks kaetud. Silu tainast pealt noaga. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 25 minutit. Tõsta ahjust, lase 5 minutit seista ja kummuta serveerimisalusele. Kogus 8-10 lõiku.
Kommentaarid (0)