Milano, Toledo ja RakvereFoto: Rakvere LK
Toiduuudised
19. november 2012, 10:32

Snäkilaua uued maitsed

Rakvere Lihakombinaat on toonud poelettidele kolm uut toorsuitsuvorsti: itaaliapärase maitsega Milano, pistaatsiapähklitega Toledo ja kergelt vürtsika Rakvere.

Rakvere Lihakombinaat on toonud poelettidele kolm uut toorsuitsuvorsti: itaaliapärase maitsega Milano, pistaatsiapähklitega Toledo ja kergelt vürtsika Rakvere. Lõuna-Euroopas populaarsed, tohke konsistentsiga vorstid on valmistatud eheda ja algupärase tehnoloogia baasil.  Toorvorstide pikk valmistamise protsess algab suitsutuskambrist, kus suitsutatakse vorste 3 päeva külmsuitsutamise režiimil, temperatuuril kuni 25 kraadi. Seejärel hoitakse vorste 21 päeva spetsiaalsetes kliimakambrites temperatuuril 14-17 kraadi, kus jälgitakse toodete niiskusesisaldust. Vorstid saavad söömisvalmis kuni 60 päeva jooksul.
“Kasutame toodetes spetsiaalset starterkultuuri, mis annab toorsuitsuvorstile omase maitse, värvi ja omadused ning põhitooraineks on kõrgema sordi liha ja valitud maitseained,” lisab turundusjuht Triin Lõoke.
Rakvere toorsuitsuvorstid valmivad Läti tütarettevõttes Jelgavas, kus on juba 1935. aastast toorsuitsuvorstide valmistamiseks vastav tehnoloogia ning oskused ja kogemused. Toodete kõrget kvaliteeditaset näitab seegi, et Jelgava lihatööstus on Lätis toorsuitsuvorstide turu liider. Oluline on ka märkida, et sealiha toorsuitsuvorstide valmistamiseks viiakse Jelgava tehasesse Eestist, Rakvere enda seakasvatusest.