Kana-spinatikarriFoto: Jaan Heinmaa
Linnuliha retseptid
23. november 2012, 10:31

Kana-spinatikarri II

Punase karripastaga maitsestatud kana-spinatikarri on vürtsikas toit, mida võib süüa nii supina või serveerida koos riisiga. Selle supi leem pole ka nii magushapult terav kui näiteks Tai suppides tavaliselt.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
500 g Kanafilee
4 dl Kookospiim
1 purk (2 dl) Bambusevõrsed (konservist)
200 g Spinat
2 spl Punane karripasta
2 spl Kalakaste
Pruun suhkur või
2 spl Palmisuhkur
6 tk Kahvrilaimi leht
2 spl Õli
SERVEERIMISEKS
Jasmiiniriis
1 tk Laim

Valmistamine
Lõika kanafilee suupärasteks tükkideks. Nõruta bambusevõrsed. Aja pannil õli tuliseks ja kuumuta seal karripasta. Lisa kanatükid ja prae pidevalt segades 2-3 minutit. Lisa kalakaste, suhkur ja laimilehed, sega läbi. Vala peale kookospiim ja hauta kana küpseks, milleks kulub umbes 5 minutit. Sega hulka värsked spinatilehed. Poolita tšillikaunad, puhasta seemnetest, lõika peenikesteks ribadeks ja sega karri hulka. Lisa vajadusel kalakastet, kui soolasust tundub nappima, või palmisuhkrut, kui maitset on vaja mahendada. Serveeri kohe koos jasmiiniriisiga. Aseta lauale ka laimiveerandikke, millega supile värksust ja aroomi lisada.