Kotletid suvikõrvitsa ja juustugaFoto: Jaan Heinmaa
Lihatoidu retseptid
23. november 2012, 09:59

Kotletid suvikõrvitsa ja juustuga

Soovi korral võid praeleemest valmistada roa juurde koorese kastme, kuid rikkaliku maitsega mahlased ja  pehmed kotletid on head ka ilma selleta.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
350 g Hakkliha (kodune)
2 viiilu Sai
4 spl Piim
200 g Suvikõrvits
2 tk Sibul
1 spl Õli
1 küüs Küüslauk
1 tk Muna
2 spl Sinep
150 g Juust (näiteks Gouda, Atleet)
Riivsai (paneerimiseks)
Must pipar
Sool

Valmistamine
Eemalda saiaviiludelt koorik, pane sisu kaussi ja tõsta piim peale. Koori ja haki suvikõrvits ning sibulad. Kuumuta pannil õlis suvikõrvitsat ja sibulat 5 minutit. Lisa purustatud küüslauk, prae veel umbes 1 minut. Lase natuke jahtuda. Pane hakkliha saia juurde kaussi, lisa kuumutatud köögiviljad, muna ja sinep. Sega hoolikalt  ja maitsesta soolapipraga. Vormi segust kaheksa pallikest. Lõika juust kaheksaks kangiks. Uurista igasse  pallikesse näpuga ava ning pane sinna juustukang, suru avaus kinni. Prae kotlette pannil mõlemalt poolt 12  minutit.