Laimikook koheva beseekattegaFoto: Eva Palu
Küpsetised
23. november 2012, 08:39

Koheva beseekattega laimikook

Õhulisest, kreemisest, kohevast ja suussulavast finaalist saab maitsenaudingu juba esimesest suutäiest.

Koostisosad
300 g Küpsised Digestive
150 g Või
5 tk Muna
1 purk Kondenspiim (magus)
1.5 dl Laimimahl
1.5 dl Suhkur

Valmistamine
Purusta küpsised köögikombainis ja sega sulatatud võiga. Suru segu 24 cm-se läbimõõduga lahtise koogivormi põhjale ja 3-4 cm kõrguselt küljele. Küpsisekiht peaks olema suhteliselt paks. Eelküpseta põhja 180-kraadises ahjus 10 minutit, võta ahjust ja jäta siis jahtuma.
Pigista laimidest välja mahl. Eralda munakollased ja -valged.
Vahusta munakollaseid mikseriga umbes 2 minutit, jätka mikserdamist ja nirista sisse kondenspiim. Kui see on segunenud, alanda mikseri kiirust ja kalla sisse laimi mahl. Peata mikseri töö, kui mass on segunenud. Kalla täidis eelküpsetatud küpsisepõhjale ja küpseta 180-kraadises ahjus 20 minutit.
Vahusta munavalged 1,5 dl suhkruga keskmise tugevusega vahuks. Tõsta saadud mass ahjust võetud koogile ja küpseta veel 150-kraadises ahjus 10 minutit.
Jahuta vormis ja eemalda jahtununa ettevaatlikult koogivormist. Kook on üsna õrnake. Aga nii vastupandamatult hea.