Baklažaani ja kollase tomati tatrajahune pitsaFoto: Siim Vahur
Retseptid
12. august 2012, 21:00

Küps august

Suve teine pool täidab meie meeled küpsete lõhnade ja maitsetega. Õunapuude oksad muutuvad aina raskemaks ja tomatitel peab silma peal hoidma, et need õigel ajal korjatud saaks. Läikivate paprikate hunnitud värvid panevad otsima retsepte, kus neid rõõmuvilju ära kasutada ning peenraserval hakkavad õigeid mõõte võtma kõrvitsalised. Ja alati, kui puudesalus esimesed kollased lehed meie nina all kaskadöörlikke lende sooritama hakkavad, on see selge märk kiirest seeneajast. Köögirahvas peaks parajasti justkui suurt toidupüha heade metsamaitsete kogumise auks.


Baklažaani ja kollase tomati tatarajahune pitsa
Kartul ja liivatatikud
Seenekeerud
Paprika-juustupirukas
Kollase tomati risotto punase kivipuravikuga
Põldmarjadega tarretisekook
Pirnirohked kettad
Õuna- ja rosinakook astelpajukastmega