Paella hiidkrevettide ja sinimerikarpidegaFoto: Eigo Alvik
Retseptid
26. august 2012, 21:00

Paella Hispaania vanaemade moodi

Igal riisi kasvataval rahval on oma versioon roast, mis kombineerib riisi köögiviljade ja lihaga. Olgu see siis biryani Indias, pad thai Tais, risoto Itaalias või kõnealune paella Hispaanias. Igal kohalikul vanaemal on põlletaskus just see „õige“ retsept, millest mööda minna oleks patt. Kuna isiklikult me tihtipeale hispaania vanaemasid ei tunne, siis jääb meil üle vaid loota, et nad ei pahanda, kui oma koduköögis kokku keeratud pool-autentset riisirooga paella´ks nimetame. Paella´t küpsetatakse madalate servadega laias pannis nimega paellera, otse lahtisel tulel, mis lisab toidule mõnusa suitsuse aroomi. Safran, lahutamatu koostisosa, värvib riisi kuldkollaseks, lisab sära ja mereannid kroonivad toidu tõeliseks piduroaks. Õige panni ja lahtise tule puudumisel saab kodustatud paellat küpsetada ka vokkomispannil või suurel praepannil, gaasileek oleks boonuseks.


Paella hiidkrevettide ja sinimerikarpidega