Muretaina-aabits 1. osa
Juust muudab muretaina eriliselt hõrguks ja krõbedaks. See tainas sobib eriti hästi just pirukapõhjadeks, sest põhi jääb üsna tugev. Veiniäädika tõttu on tulemus pisut kihiline ja meenutab pool-lehttainast. Rullides jälgi, et lased tainal pigem ise venida ega venita seda jõuga – vastasel juhul kahaneb see soovitust mõnevõrra väiksemaks. Juustuks kasuta mõnd kõvemat, aga mitte väga pikantset või küpset juustu. Näiteks Valio punase pakendi Gouda on hea, küps Gouda mustas pakendis aga mitte. Kui tainast jääb üle, jäta see külmikusse kilekoti sisse järgmist pirukategu ootama. Tainas säilib umbes 2 nädalat.
Muretainas juustuga
Kukeseene-suvikõrvitsa pirukad
Hapukoorega muretainas valib väga kiirelt ja on vähese jahusisalduse tõttu suhteliselt õrn ja õhuline. Kuna see muretainas ei ole nii tugev, võib see liiga õhukeseks rullituna ahjus kergesti mureneda. Kui tainast jääb üle, jäta see külmikusse kilekoti sisse järgmist pirukategu ootama. Tainas säilib umbes 2 nädalat.
Muretainas hapukoorega
Kartulipirukas II
Loe lisaks:
Tainas ja tainatooted
Klassikaline muretainas
Kommentaarid (0)