Rikkalik kõrvitsapirukasFoto: Eva Palu
Retseptid
14. oktoober 2012, 21:00

Muretaina-aabits 2. osa

Pole mitte juhus, et kõrvitsapirukas maitseb kartuliga rikastatud muretainast sulnimalt kui tavalisel klassikalisel põhjal küpsetatult. Kohupiimaga tainad on aga juba iseenesest paljude lemmikuks. Viimase katsime juustuse peeditäidisega ja tulemus on vastupandamatu.


Muretainas kohupiimaga
Kohupiimaga tainas on võrreldes klassikalise tainaga rasvavaesem, ent maitselt ja tekstuurilt sama hea ja mure. Tainast on võrreldes n-ö tavalise muretainaga raskem töödelda ja see tahab ahjus ka pisut pikemat aega küpseda.  Et tainas on suhteliselt „märg“, rulli seda lahti ohtralt jahuga ülepuistatud pinnal.
Taina valmistamisel eelista kuivema konsistentsiga kohupiima. Kui seda ei ole, lisa mõni supilusikatäis jahu, et tainas väga märg ja rullimatu ei oleks. Kohupiima asemel sobib väga hästi ka eestimaine ricotta, mis on pakendatud plastikkarpidesse. Kiletoru sees olev on liiga märg.

Muretainas kohupiimaga
Peedipirukas kohupiima-muretainast põhjal


Muretainas kartuliga
Kartul muudab muretaina mõnusalt krõbedaks. Maitselt on ta üsna mage, mistõttu on hulka segatud ka veidi soola. Sarnaselt kohupiima-muretainale on ka seda tainast pisut raskem töödelda, kuid tulemus on seda väärt. Lisaks saad ära kasutada eelmisest päevast järele jäävaid keedukartuleid.

Muretainas kartuliga
Rikkalik kõrvitsapirukas
 
VAATA LOO ESIMEST OSA SIIT