Kasutajate retseptid
25. juuli 2012, 20:00

Karjalapirukas (30tk)

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
RIISITÄIDIS:
5 dl vett
2,5 dl pudru valmistamis riis
1 l piima
1 tl soola
TAIGEN:
2 dl külma vett
1 tl soola
5,5 dl täistera rukkijahu
MÄÄRIMISEKS:
60 g margariini

Valmistamine
1. Lisa keevasse vette riis. Lase keskmisel temperatuuril 10 min riisil keeda, kuni vesi on imendunud. Lisa piim ning keeda 30-35min tasasel tulel aeg-ajalt segades. Maitsesta soolaga (võid maitsestada ka suhkru, rohkema soola, tilli, basiiliku jms). Jahuta täidis. 2. Valmista taigen segades külma vee sisse soola ja jahu. Sega taigen ühtlaseks. 3. Rulli taigen vorsti-kujuliseks ja jaota see 30 osaks. Seejärel ringjate liigutustega peopesadel rulli need ümmargusteks pallideks ning suru laua peal pallid natukene lapikumaks. 4. Seejärel rulli lapikud pallid ükshaaval õhukesteks 12-13cm suurusteks ringideks või ovaalideks. Kui taigen nakub rulli ja käte külge siis raputa jahu. Selleks et õhukeseks rullitud taigen ei hakkaks õhu käes kivistuma võid katta toidukilega. Samal ajal lülita sisse ahi 275 kraadi. 5. Lisa õhukseks rullitud taigna ringidele/ovaalidele riisipudru mass (1 suur spl täis). Seejärel tõsta servad üles ning kortsuta nimetissõrme ja pöidla vahel voltideks. 6. Tõsta pirukad küpsetuspaberile ja 15min ahju. Kuniks pirukad saavutavad kuldse jume. 7. Samal ajal kui pirukad ahjus, sulata tasasel tulel margariin. Valmis pirukad pintselda üle võiga ja valmis need ongi. Pintseldamiseks sobib ka nt ürdivõi - kõik sõltub sellest, millised maitseid keegi eelistab.