Kasutajate retseptid

Kirsi-mandlikook 

Toidutare, 7. juuli 2012, 14:06

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
300 mandleid
300 soolata võid
300 g tuhksuhkrut
3 muna
50 g pitsaatsia pähkleid (kooritud)
500 g muretaigent
400 g kirsse (kivideta)
3 tl vanillisuhkrut

Valmistamine
Kasuta 28 cm läbimõõduga lahtikäivat koogivormi. Võita vorm, kata vorm õhukese muretaginaga kihiga ning tee kerged augud kahvliga. Küpseta eelkuumutatud 180- kraadises ahjus 10 minutit. Jahvata kõik mandlid peeneks pubriks – mina kasutasin kohviveskit. Vahusta tuhksuhkur ning või kreemjaks vahuks. Lisage segule kergelt lahti klopitud munad ning mandipuru. Seejärel vahustage, kuni segu on ühtlane. Lisa terved kooritud pitsaatsia pähklid ning pane segu külmkappi 10 minutiks. Kui segu on jahtunud, täida kolmveerand vormi seguga. Sega kirsid vanillisuhkruga ning lase 10 minutit seista ning pange need vormi. Küpsetaga eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures umbes 1 tund, kuni segu mandlitega on omandanud kuldse ning natuke krõbeda välisilme, kuid sisu on veel pehme. Lase vormis jahtuda vähemalt pool tundi ning serveeri koos jäätise või vahukoorega.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee