Kasutajate retseptid
1. juuni 2012, 12:48

Vaarika-valge šokolaadi korvikesed vahuse munavalgekattega

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
tainas:
2,5 dl nisujahu
2 sl (rafineerimata) suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
0,25 tl riivitud apelsinikoort
0,25 tl soola
50 g võid
1 muna
1 spl külma vett
täidis:
150 g (külmutatud) vaarikaid + 1-2 spl tärklist mahla sidumiseks
1,5 dl kohvikoor
2 munakollast
2 sl (rafineerimata) suhkrut
75 g valget šokolaadi
noaotsatäis soola
kate:
2 munavalget (jäid täidise valmistamisest üle)
0,5 dl (rafineerimata) suhkrut
noaotsaga sidrunhapet või paar tilka sidrunimahla

Valmistamine
Esmalt valmista muretainas, selleks näpi jahu, suhkrud, riivitud apelsinikoor, sool ja tükkideks lõigatud külm või kokku. Lisa muna ja vesi ning sega kiiresti tainaks. Tõsta lapikuks pätsiks tehtud ning toidukilesse mässitud tainas külmkappi paariks tunniks tahenema. Määri tartaletivormid (9 cm läbimõõduga) võiga. Lõika pätsist kuus paraja suurusega tükki, moodusta pallikesed ning suru tainas vormi ning torka kahvliga sisse mõned augud. Küpseta 180 kraadi juures 7-8 minutit. Täidise valmistamiseks tükelda šokolaad, kalla juurde kohvikoor ning kuumuta vesivannil olevas anumas seni, kuni šokolaad on sulanud. Vahusta munakollased suhkru ja vähese soolaga ning lisa veidi jahtunud šokolaadi-koore segule. Katte jaoks vahusta munavalged suhkruga tugevaks vahuks, soovi korral lisa veidi sidrunhapet/-sidrunimahla. Nipp! Munavalge läheb hästi vahtu, kui lisada alguses sõrmeotsaga soola ning seejärel vahustada munavalged kõvaks vahuks. Lõpus võib hakata lisama ka suhkrut. Laota eelküpsetatud muretainast korvikestesse vaarikad ja tõsta lusikaga peale muna-koore-šokolaadi segu. Küpseta 180-kraadises ahjus ca 20 minutit. Tõsta korvikesed välja, kata munavalgevahuga ning küpseta veel 8 minutit (või kuni kate on pealt helepruun).