Kihiline küpsis
Kogus: ühele
Koostisosad
750 gr EVE margariini
750 gr suhkurt
750 gr jahu
14 muna
tume glasuuršokolaad
30 ml õli
hapukat moosi iga kihi vahele
Valmistamine
Margariin löö vahtu ja lisa umbes pool jahu kogusest, sega. Munad löö suhkruga vahtu. Sega segud omavahel kokku, lisades ka ülejäänud jahu koguse. Saadud taignast küpseta õhukesed põhjad (ahi 240C) umbes 5-6 tk. Põhjasid tuleb küpsetada töö ja küpsise kokkupanemise käigus, sest oluline on, et moos kleepuks põhjade külge kinni ja selleks peavad põhjad olema kuumad. Esimene põhi, mis ahjust tuleb, keera tagurpidi alusele, eemalda küpsetuspaber pealt ja kata koheselt moosiga. Järgmine põhi pane samuti otse ahjust tagurpidi juba eelnevale moosiga kaetud põhjale ja kata koheselt moosiga ja nii iga järgneva põhjaga. Viimane põhi jäta koos paberiga koogi peale ja aseta kogu virnale võrdse suurusega raskus peale, et küpsis vajuks tihedalt kokku. Tõsta jahedasse ruumi ja las jahtub kõik maha. Järgmine päev pane šokolaad metallkaussi ja kauss omakorda veekaussi ja veekauss pliidile ja sulata šokolaad, lisades ka 30 ml õli. Saadud seguga kata küpsis ühtlaselt šokolaadikihiga ja tõsta küpsis taas jahedasse ruumi tahenema. Serveerimiseks eemalda kõigepealt ääred ja siis lõika kogu küpsis väikesteks ristkülikuteks. Lõikamisel kasuta KUUMA veega kastetud nuga.
Kommentaarid (0)