Kasutajate retseptid
14. märts 2012, 16:49

kartuli-porrupirukas

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
TAINAS
25 g Presspärm
1 tl Suhkur
1 tl Sool
100 g Või
1 dl Piim (käesoe)
4 dl Jahu
MÄÄRIMISEKS
1 tk Munakollane
TÄIDIS
4 tk Kartul (suur)
3 tk Porrulauk
1 spl Või
1 spl Õli
2 tl Fariinsuhkur
Sool
Must pipar

Valmistamine
Sega pärmi suhkru ja soolaga, kuni see on sulanud. Soojenda piim, sulata või ja jahuta. Lisa piima-võisegu pärmisegule ja sega. Lisa jahu ja sega tainas ühtlaseks. Keera kilesse ja pane tunniks külmkappi. Keeda koorega kartulid pehmeks. Viiluta porrud ja prae või-õlisegus kuldseks. Lisa suhkur ja prae veel paar minutit, kuni porru karamellistub. Maitsesta soola ja pipraga. Sõtku tainast kergelt jahusel laual paar minutit. Rulli laiali ja lõika välja 20 ja 25 cm läbimõõduga kettad. Tõsta väiksem ketas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Koori ja viiluta kartulid. Lao üks kiht kartuliviile ringiratast tainale, jättes 2 cm tainaäärtest vabaks. Maitsesta kartulid soola ja pipraga. Tõsta peale porrukiht. Tee nii veel mitu kihti. Määri taina serv munakollasega ja tõsta peale suurem tainaketas. Kinnita servad korralikult ja määri munakollasega. Kui on aega, hoia pirukat enne küpsetamist 20 minutit külmkapis. Küpseta 200-kraadises ahjus 25 minutit.