Kasutajate retseptid

Tiigerkeeks 

Toidutare, 11. märts 2012 09:10

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
200 g võid või margariini
3 dl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
3 muna
4 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 dl rõõska koort või piima
2½ sl kakaopulbrit
VORMI MÄÄRIMISEKS:
või
riivsai

Valmistamine
Sega või, suhkur ja vanillisuhkur valgeks vahuks. Lisa munad ükshaaval, sega , siis jahu, küpsetuspulber ja koor. Sega korralikult et ei jääks klimpi. Võta 1½ liitrine piklik küpsetusvorm, määri võiga ja puista üle riivsaiaga. Täida vormist 3/4 tainaga. Sega kakao ülejäänud tainaga, vala vormi ja tõmba tainanoolijaga läbi taina, et keeks jääks siiruline. Küpseta 175ŗ C juures, ahju alumises osas u 60 minutit või kuni kook kekselt puutikuga proovides läbiküpsenud. Lase koogil veidi jahtuda ja tõsta siis vormist välja ning lase jahtuda rätiku all.