Lihtne šokolaadikook
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
Koostisosad
200 g šokolaadi
100 g margariini
2,5 dl suhkrut
1,5 dl jahu
6 muna
1 tl küpsetuspulbrit
Glasuur:
25 g margariini
100 g šokolaadi
1 dl vahukoort
Valmistamine
Või ja šokolaad sulatada kuumal veevannil, või nõrgal kuumusel pliidil. Munad ja suhkur kloppida tugevaks vahuks, lisada jahu segatult küpsetuspulbriga. Seejärel segada šokolaad koos võiga ja lisada ka munakollane sinna ning kallata taigen võiga määritud vormi. Küpsetada 175°C juures 30 minutit. Panna kook jahtuma. Glasuuri tegemisel kuumutada rasvainet ja vahukoort kuni auru tekkimiseni, seejärel lisada šokolaad. Jahutada segu vahetevahel segades. Kook katta šokolaadimassiga nii pealt kui ka külgedelt.
Kommentaarid (0)