Kasutajate retseptid
8. september 2011, 08:28

Viinisai keedise ja keedukreemiga

Kogus: viiele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
PÄRMILEHTTAIGEN:(2,2kg taiinast)
Vesi:550g
Jahu:1,0kg
Suhkur:40g
Pärm:50g
Sool:15g
Sulatatud margariin taignasse:40g
400g KIHISTUSMARGARIINI
(100g+1sp jahu-et vältida taignarullile kinnijäämist)
KEEDUKREEM:
Piim:380g
Suhkur:4spl
Jahu:4spl
Muna:2tk
Või:25g
Vanillisuhkur:3/4tl
KEEDIS(paksem moos):150g

Valmistamine
TAIGEN: Pärm lahustatakse külmas vees ja lisatakse kõik ülejäänud retseptis olevad toorained PEALE KIHISTUSMARGARIINI. Segatakse kuni on moodustunud taigen.Seejärel lasta seista külmkapiss 15 min. KIHISTAMINE: taigen rullitakse 2x suuremaks,kui margariin.Rullitud taignale asetatakse 2/3 ulatuses kihistusmargariin,seejärel pannakse taigen kolmeks kokku. Rullitakse veidi.Pannakse 15 min. seisma külmkappi.KORRATA 3X.(IGA KIHISTAMISE JÄREL LASTA KINDLALT PUHATA TAIGNAL 15 KÜLMKAPIS). VORMIMINE: Taigen rullitakse 3,5cm paksuseks.Seejärel lõigata piisava suurusega ristkülikud ning nendest vormida laevukesed. KEEDUKREEM: Kuumuta piim keemiseni-NB!Mitte keeta!! Vahusta samal ajal munad ja suhkur ning vahustamise lõpul lisa jahu. Lisa kuumutatud piim PEENE JOANA,vispliga pidevalt segades,munavahule. Kuumuta saadud segu vesivannil pidevalt segades,kuni segu pakseneb. Jahuta kreemi veidi aega ja lisa või. Maitsesta vanillisuhkruga ja jahuta täielikult. AHI: Saiad kergitatakse 36-37C juures.Kerkinud saiadele asetatakse kreem ja keedis kõrvuti.Munaga ei määrita!.Küpsetatakse 210-220Cjuures 18-20 min. Pärast võib soojad saiad võõbata üle tarretisega(läike saavutamiseks). KASUTATUD ON PIA TOIDUBLOGI PILTI ! KUID TULEMUS JÄÄB SAMA.