Bataadi-porgandisupp
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
Koostisosad
6-8 dl vett
1,5 juurviljapuljongikuubikut
1 sibul
1 bataat
3 porgandit
2 küüslauguküünt
250g tugevamaitselist sulatatud juustu (nt 200g murulauguga merevaiku)
1 dl piima
1/2 spl soola
kõrvitsaseemneid
Ürdijogurt lisandiks:
400 g maitsestamata jogurtit
1 spl hakitud peterselli
1 spl hakitud murulauku
1/2 dl apelsini toormahla
natuke soola
Valmistamine
Keeda hakitud sibulat, tükeldatud bataati, porgandit ja küüslauku puljongis umbes 30 minutit. Mikserda segu püreeks. Lisa sulatatud juust ja piim. Keeda veel uumbes kolm minutit, kuni juust on sulanud. Lisa maitse järgi soola. Soovi korral sega kokku ürdijogurt ja serveeri koso kõrvitsaseemnetega. Nipiraamat 5/2011 Inga väga kiidetud retsept. Kogu supp koos jogurtiga u 1300k.
Kommentaarid (0)