Kasutajate retseptid
23. mai 2011, 08:41

Kevadine naadisalat

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
Kuna viimasel ajal muudkui räägitakse naadi ja võilille tervislikkusest ja kui palju vitamiine neis taimedes on, siis oma vaarikavahesid naatidest puhastades, otsustasin sellest taimest tehtud salati ära proovida. Samuti tulid sel päeval külalised aeda grillima ja oli hea võimalus ka neile seda salatit pakkuda ja arvamus kohe teada saada. Salatiks korjasin noori naadivarsi, millel lehed alles helerohelised ja veidi krussis või just avanenud.
Koguste suurused antud kausi jaoks, mis mahutab 1,5 liitrit.
3 küüslauguküünt
murulauku või rohelist sibulat (ikka korralik peotäis)
u. 3-4 noort sidrunmelissivart
üks korralik suur kimp noori naadilehti
3-4 muna (vastavalt soovile)
1 tomat
kurki (pool keskmise pikkusega kurgist)
hapukoort

Valmistamine
Naadi-, melissilehed ja murulauk veega veidi üle loputada, et mullaterad eemalduks ja panna nõrguma. Hakkisin küüslauguküüned hästi peeneks (algul panin 2, kuid hiljem salatit segades tundsin, et võiks 1 veel lisaks olla), siis lõikasin kääridega murulaugu peeneks, melissilehed eemaldasin vartelt ja samuti lõikasin kääridega peeneks. Seejärel võtsin naadilehed kenasti kimpu ja lõikasin samuti kääridega peeneks. Varsi ei kasutanud. Seejärel hakkisin sisse 3 muna (oleks võinud olla 4), hakkisin kurgi ja tomati hästi peeneks ja seejärel segasin komponendid omavahel ära. Juba enne päris valmis segamist tundus asi väga nämm. Kuna küüslauk, meliss ja murulauk andsid juba piisavalt tugeva maitse siis ainus maitseaine, mida juurde panin oli sidrunpipar. Seda ka mõõdukalt. Asi sai väga hea. Küüslaugumaitse kadus ka kuidagi ära. Algul oli plaan lisada veidi õli, aga kuna salatis olid sellised komponedid nagu muna, siis otsustasin segada sel korral salatile juurde hapukoore. Ja lõppkokkuvõttes osutus otsus õigeks. Salat sai megahea ja külaliste poolt tehti kauss tühjaks esimese 10 minutiga (6 inimest). Kõik sõid ja kiitsid. Nii et jõudu tegemisel. Aga varjante naadile lisandeid panna on palju. Head isu! :)