Kasutajate retseptid

Toores pipra veis e. Riimiliha 

Toidutare, 15. mai 2011, 09:49

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
3 tl jämedat meresoola
2 sp. kuivat. tüümiani või hakitud värsket 1 dl
3tl purustatud mustpipar
1 tl purust. rohelist pipart
10 purust. küüslauguküünt
0,5 dl konjakit või madeirat
1 tl. suhkrut
1 kg veisevälisfileed, või praetükk kintsusiseküljest nn. röstbeefi liha

Valmistamine
sega kõik maitseained ja küüslauk kokku, liha puhasta kelmetest, määri kõik küljed seguga kokku, vala konjakiga üle, pane liha minigripp kotti, lase kaussi vett ja pane lihakott vette kuni sulgurini nn. tekib vaakum, sule kott, pane külmikusse vajutuse alla, keera 12h tagant, hoia külmas 1-5 päeva,jälgi lihavärvust, peab keskelt säilima helepunane värvus, mida tugeva maitsega seda tumedam liha jääb, ideaalne 2-3 päeva, lõpuks koori ülearune piprakiht ja pane sügavkülma, ennem lõikamist tõsta tunnike varem toasooja ja lõiha paberõhukesed viilud viilutajaga või üliterava noaga, ülearune liha hoia sügavkülmikus. Säilib vähemalt 6 kuud Serveeri sinepimajoneesiga ja marineeritud köögiviljadega