Kasutajate retseptid
21. aprill 2011, 16:33

Brokkoli-seenesupp kaerajahuga

Kogus: kolmele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
Pool brokkolit
5 tl võid
5 sl kaerajahu
2 peotäit šampinjone
1 l köögiviljapuljongit (öko)
1,5 dl hapukoort
2 munakollast
soola
muskaatpähklipulbrit
valget pipart või 5 pipra segu

Valmistamine
Lõika brokkoli pisemateks juppideks ja kuumuta võis (3-4 tl) pannil umbes 15 minutit. Lisa jahu ja kuumuta koos brokkolitega. Samal ajal pane valmis puljong (kas enda tehtud või siis pulbrist), et see oleks kuum. Kui juurviljad ja jahu on omavahel valmis saanud, lisa need potti puljongisse ja sega. Lase tasasel tulel vaikselt podiseda, sega aeg-ajalt. Tükelda šampinjonid meelepärasteks osadeks ja prae koos 1 tl võiga pannil. Lisa supipotti suurem osa hapukoorest. Väiksem osa sega läbi eraldi nõus munakollastega. Lisa pidevalt segades supile. Puista sisse ka küpsenud seened ning maitsesta supp vastavalt soovile. Lase natuke supil koos olla ning kui valmis, serveeri maitserohelisega.