Kasutajate retseptid

Riisivorm 

Toidutare, 19. märts 2011, 14:20

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
100g pikateralist riisi
300 ml vett
soola ja pipart
230g tükeldatud juustu
230g tükeldatud keedusinki
4 tükeldatud muna
kimbuke hakitud peterselli
VALGEKS KASTMEKS
50 g võid
50 g nisujahu
600 ml piima
soola ja pipart

Valmistamine
Riis keeta. Segada sink, munad, juust, petersell ja maitseained. Jäta veidi peterselli kaunistuseks. Valge kastme jaoks sulatadarasvaine nõrgas kuumuses. Lisada jahu, hautada 2 minutit pidevalt segades, siis kalla pikkamööda juurde piim. Segada, kuni kaste hakkab keema ja pakseneb. Vähenda kuumust ja keeta tasasel tulel 2 minutit. Lisada maitseained Kallata veidi kastet küpsetusvormi, sellele kiht singisegu, siis kiht riisi . Jätkata, kuni kõik ained on kihtideks tarvitatud. Pealmine kiht olgu kaste. Küpseta möödukas kuumuses 30 minutiga pealt kuldseks. Kaunistada peterselliga ja serveerida kuumalt koos rohelise salatiga .

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee