Kasutajate retseptid
22. veebruar 2011, 21:03

Cantuccini di Prato

Kogus: viiele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
200g jahu
peotäis mandleid
100g suhkrut
3/4 teelusikat küpsetuspulbrit
näputäis soola
1 toasoe kanamuna
2 toasooja munakollast
1 spl sulatatud mittesoolast võid
2 teelusikat Amaretto likööri
1 teelusikas aniisi ekstakti

Valmistamine
Kuumuta ahi 175-180 kraadini Haki mandlid kergelt. Sega kuivained omavahel suuremas kausis. Väiksemasse kausi pane munad, või, Amaretto, Aniisi ekstrakt ja sega kergelt. Vala kõik kokku suuremasse kaussi ning sõtku kuni taigen muutub tihedaks ja on võimalik vormida viis võrdset pulka. Vormi pätsikesed umbes kahe näpu laiused ning aseta küpsetuspaberiga kaetud plaadile. Jäta pätsikeste vahele piisavalt ruumi kuna need valguvad küpsedes laiemaks. Aseta plaat keskmisele siinile 12-15 minutiks. Küpseta kergelt pruunikaks. Võta pätsikesed plaadilt ning aseta ahjurestile ning pane rest 10 minutiks ahju keskmisele siinile. Lõika pätsikesed viiludeks ning aseta taas küpsetusplaadile. Aseta viilud &#034küllili&#034 ja pane tagasi ahju umbes 10 minutiks. Pane tähele, kui cantuccinid liiga tumedaks kipuvad minema, vähenda kuumust. Viimane faas on rohkem nende kuivatamine kui küpsetamine. Lase neil täielikult jahtuda ja süües võid kasta neid kohvi, magusa veini või mõne likööri sisse. Kogusest peaks tulema umbes 25 cantuccinit.