Kasutajate retseptid
3. veebruar 2011, 11:12

Roheline pitsa

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
Pitsatainas:
25 g pärmi
2 dl leiget vett
2 spl õli
0,25 tl soola
2 dl sepikujahu
2 dl jämedat nisujahu
Kastmevariandid:
1. 1 purk purustatud tomateid ilma vedelikuta
2. 1 dl pestokastet
Täidis:
värsked või konserveeritud sampinjonid tsukiin või baklazaan, sibula õhukesed viilud
Pintselda köögiviljad 3 spl oliiviõli+1 purustatud küüslauguküün ja grilli ahjus

Valmistamine
Lahusta pärm leiges vees. Lisa õli,sool,jahu ja sega tainas kokku. Sõtku korralikult kas käsitsi või köögikombainis. Lase tainal umbes 1 tund kerkida. Kuumuta ahi 250 kraadini. Seened, tsukiin, baklazaan, paprika ja muud köögiviljad tuleks enne pitsa peale panemist ahjus küpsetada muidu muutub pitsa liiga vesiseks.Aseta õhukesteks viiludeks viilutatud köögiviljad õliga määritud pannile. Pole ka viga, kui toit pannil kihiti on. Pressi küüslauguküüned Õli sisse ja pintselda köögivilju küüslauguõliga. Grilli 5-10 min kuni need on kergelt pruunid. Rulli pitsatainas vahepeal kas üheks suureks või neljaks väiksemaks tükiks. Kata tainas tomati või pestokastmega. Aseta peale grillitud köögiviljad või muu täidis lisa juustu ja tomatit. Küpseta suurt pitsat 15-20 min ja väiksemaid pitsasid u 10 min.