Kasutajate retseptid
2. veebruar 2011, 18:38

Viinerikaste

Kogus: kolmele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
200g spagette/kartuleid
200g viinereid
1 sibul
Pool punast paprikat
1/2 tomatit
1 porgand
1 puljongikuubik
Sool/pipar
Küüslaugu maitseaine
Jahu
Majonees/hapukoor
Või/till

Valmistamine
Keeda spagettid/kartulid soolaga maitsestatud vees. Tükelda viinerid. Tükelda sibul väikesteks tükkideks. Tükelda punane paprika väikesteks tükkideks. Riivi porgand. Tükelda tomat väikesteks tükkideks. Riivi puljongikuubik. Lase pann ja õli tulel kuumaks, seejärel lisa tükeldatud sibul. Lase sibulal praadida 1 minut, seejärel lisa tükeldatud viiner, paprika, tomat + maitsesta soola/pipraga - prae kõik keskmisel tulel, kuni viiner on kergelt pruunistatud, seejärel lisa riivitud porgand ja jahu ja prae 30 sekundit. Lisada vett (tavaliselt panen, kuidas kunagi. Oleneb, kui paksu kastet tahan) lisa majoneesi ja hapukoort, maitsesta soola/pipraga + lisa riivitud puljongikuubik ja küüslaugu maitseaine. Sega kõik väga hoolikalt läbi ja lase minna pisikesel tulel, kuni 6/7 minutit. Serveeri! Kellele meeldib, võib kõige lõpuks kastmesse juurde veel lisada natuke tilli või 1 teelusikatäis võid, ise tavaliselt lisan võid. Head isu! Ann