Kasutajate retseptid
15. jaanuar 2011, 08:08

Imemaitsvad ahjuõunad

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
• 6–8 suuremat õuna
Mandli-iirisekatteks:
• 50 g võid
• 2 dl fariinsuhkrut
• 2 dl 35% rõõska koort
• 1 kuhjaga sl kartulitärklist
• 50 g mandlilaaste
Serveerimiseks:
• vanillijäätist

Valmistamine
Kui kasutad poeõunu, koori need esmalt. Koduaia pritsimata õunad võid vabalt koorimata jätta. Eemalda õuntelt südamik ja lõika ristipidi pooleks (või lõika õunad pikkupidi pooleks ja uurista seemnekoda välja). Aseta õunapoolikud võitatud ahjuvormi, lõikepind allpool. Sega katteained potis, kuumuta keemiseni ja vala ühtlaselt õuntele. Tõsta vorm 200-kraadisesse ahju ning küpseta selle keskosas 20–30 minutit, kuni õunad on pehmed. Lase enne serveerimist paar minutit jahtuda. Kõrvale paku külma vanillijäätist.
Allikas: Pille Petersoo, Nami-nami