Kasutajate retseptid

Kartuli- hakklihavorm 

Toidutare, 28. detsember 2010, 16:21

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
8 suurt kartulit (vajadusel rohkem)
600g hakkliha
1 suur sibul
Tomatikaste purustatud tomatitest (Felix )
Juust
Sool
Pipar
Tšillipipar (pulber)
Õli
Vesi
Riivsai

Valmistamine
Lõika kartulid õhukestek viiludeks (hea oleks kasutada viilutajat, sest mida õhemad on kartuliviilud, seda kiiremini söök valmib). Tükelda sibul väikesteks tükikesteks. Seejärel pruunista hakkliha ja lisa sool, pipar, tšillipipar. Samal pannil pruunista ka sibul (selleks tee pannil ruumi). Lisa tomatikaste, vajadusel kastme vedeldamiseks kasuta vett (mitte väga vedelaks, et kastmel oleks ikkagi struktuur). Hauta kaane all umbes 15 minutit. Pane vormi esmalt väike kogus (umbes 0,5 dl) hakklihakastet vormi põhja, peale lao kartuliviilud nii, et hakkliha oleks kaetud. Nüüd kartulite peale uuesti kaste, et kartulid oleksid korralikult kaetud. Suurem juustuarmastaja võib juustuviile kihtide vahele lisada. Jätka sama meetodit kasutades nii, et kõige peale jääks hakklihakaste, sest siis ei hakka kartulid kuivama ja liigselt pruunistuma. Kata kihiline vormiroog juustuga, kõige peale raputa natuke riivjuustu (aitab vältida seda, et juust liigselt ei pruunistuks). Küpseta rooga ahjus 180°C juures umbes 45 minutit (hea oleks enne proovida- kasvõi noaga, kas kartulid on küpsed). Juhul kui veel kahtled, siis võib ahjus julgesti olla ka 1h.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee