Kasutajate retseptid

Seaseljakarbonaad madalal kuumusel küpsetatud (super mahlane ja hõrk praad) 

Toidutare, 7. detsember 2010, 20:08

Kogus: kümnele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
Seaseljakarbonaadi marinaadis 2 kg
või toorest
marinaadiks mett, mädarõigast, sinepit, pipart, rosmariini, sojakstet, worsesterikastet

Valmistamine
Toores liha marineeri 3 päeva ennem, marinaadiks sega kõik komponendid, pane liha suurde kilekotti ja vala marinadiga üle, sulge õhukindlalt ja hoia esimene päev toasoojas, keera paar-kolm korda päevas, paariks päevaks pane külmikuse. Kui soovid õhtul kpetada siis võta liha toasooja kohe hommikul, liha sisetemperatuur ennem küpsemist e thiks toatemperatuurist madalam olla. Pruunista kiiresti tulisel malmpannil kõik küljed ja otsad nii et kogu pind oleks pruunistatud, nii jäävad lihamahlad sisse. Keera ahi 70 c peale ja pista liha ahju, termostaat sisse, küpseta kuni sisetemperatuur on 57-60 c, arvesta 2-3 h kindlasti. Kui liha küps võta ahjust välja ja keera koralikult fooliumi, lase vähemalt tunnike siesta siis alles lõika. Praeleemest saad hea kastme.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee