Kasutajate retseptid
12. november 2010, 20:10

Singi või kana pitsa

Kogus: viiele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
300 g sinki / 300 g kanafileed
1 väike roheline paprika
1 väike punane paprika
purk 100 g marineeritud viilutatud šampinjone (väikseim purk)
purk 100 g marineeritud musti oliive (väikseim purk)
purk 300 g marineeritud ananassi tükke (väikseim purk)
1 väike sibul
3 küünt küüslauku
150-200 g riivjuustu
pool pakki pitsa maitseainet
*kanapitsa puhul broilerimaitseainet ja cayenne pipart
1 pakk „Pomi“ tomatipastat 200 g
1 pakk pitsapõhja pulbrit „GoldCorn“
natuke toiduõli
natuke jahu
1 küpsetuspaber

Valmistamine
Pitsakate: Viilutada paprikad, oliivid, seened, sibul ning panna need suuremasse kaussi. Riivida küüslauk ning panna samuti kaussi. Seejärel lisada ananassitükid ning tükeldatud sink või praetud kanafileetükid. *Kanapitsa puhul tuleks eelnevalt kana tükeldada ning seejärel praadida pannil läbi koos broileri ja cayenne maitseainega. Praadimise ajal tükeldada kana pannilabidaga väiksemateks tükkideks. Kui kõik koostisosad on kausis lisada sinna pitsamaitseainet ja segada kõik korralikult läbi. Pitsapõhi: Parajasse kaussi valada pitsapõhja pulber. Seejärel lisada 40 ml toiduõli ning 220 ml külma vett. Mikserdada korralikult läbi nii, et tekiks korralik taignamass. Seejärel jätta taigen toatemperatuuril seisma 10-ks minutiks. Lõpetamine: Aseta lauale või ahjupannile küpsetuspaber. Sellele panna natuke jahu ja ajada laiali. Seejärel tõsta taigen sinna peale ja hakata laiali vajutama. Seejärel jahuse taignarulliga rullida soovitud suuruseks. Peale valada tomatipasta ja ajada ühtlaselt taignale laiali. Nüüd lisada koostisosade segu samuti ühtlaselt peale. Raputada riivjuust ühtlaselt peale ning viimasena lisada veelkord pitsamaitseainet. Aseta pitsa kuuma 200 kraadisesse ahju ning küpseta seal 15-20 minutit. Seejärel keera kuumus nulli ning tee ahju uks lahti. Pitsa jäta ahju jahtuma.