Kasutajate retseptid
26. juuni 2010, 20:44

Grillitud hakkliha-toorsuitsu seljafilee rullid suvise värske salatiga

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
Rullid
450 g kodust hakkliha
3 pakki toorsuitsu seljafileed (kasutasin Maks ja Mooritsa oma, igale rullile tuleks arvestada 2 viilu)
7 keskmist šampinjoni
1 küüs küüslauku
1 suurem sibul
100 g sinihallitusjuustu
Hakklihamaitseaine
Vegeta maitseaine
Must pipar
Puidust või bambusest grillvardad
Valmistamiseks foolium
Salat
500 g melonit
250 g maasikaid
20 väiksemat kirsstomatit
Peotäis melissi
1 sl murulauku
Oliiviõli
Pisut balsamiäädikat
1,5 laimi
Suhkur
Sool
Must pipar

Valmistamine
Rullid Pane hakkliha suurde kaussi. Tükelda šampinjonid väikesteks kuubikuteks ja lisa hakklihale. Tükelda sibul pisikesteks tükkideks, riivi küüslauk, tükelda sinihallitusjuust ja lisa ka see kõik hakklihale. Lisa vegetat, hakklihamaitseainet ja musta pipart maitse järgi segule. Sõtku käte vahel hakkliha ja muud komponendid ühtlaseks massiks. Võta umbes peotäis massi ja vooli see ümber varda. Aseta umbes 2 toorsuitsu seljafileeviilu (oleneb kui suured viilud on, peaasi et kataks hakkliha ära) hakklihamassi ümber nii, et see oleks kaetud. Samamoodi teha ka ülejäänud hakklihasegu ja seljafileega. Grillimine Kui söed hõõguvad, aseta foolium grillrestile. Panna 3 või 4 rulli fooliumile ja aeg-ajalt keerates grillida kuldpruunikaks. Samamoodi teha ka ülejäänuga. Salat Koorida ja puhastada melon. Lõika see suupärasteks kuubikuteks. Tükelda maasikad samuti suupärasteks tükkideks. Lõika kirsstomatid pooleks. Tükelda meliss ja murulauk. Sega kõik komponendid kokku. Lisa pisut oliiviõli ja balsamiäädikat ning pigista laimimahl. Lisa maitse järgi soola, suhkrut ja musta pipart. Segada kõik läbi.